Eveniment

Mariana Gheorghe, OMV Petrom: "Desi au trecut 20 de ani de capitalism, Romania inca nu a reusit sa defineasca rolul statului"

03.06.2010, 23:00 60

Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, a declaratca Romania poate fi modernizata si dezvoltata, dar acest lucru nupoate fi realizat fara investitii si cresterea consumului si aexporturilor. In plus, ea sustine ca Romania are inca o problemaimportanta. "Desi au trecut 20 de ani de capitalism, Romania incanu a reusit sa defineasca rolul statului, respectiv ce poate acestasa dea si sa ceara mediului privat si mediului social", a declaratmanagerul celei mai mari companii locale. Ea a adaugat ca Romaniaare in prezent foarte multe prioritati care trebuie definite siasumate de conducerea tarii. "Integrarea in zona euro ar putea fiuna dintre acestea", a mentionat directorul general al OMV Petrom.Mariana Gheorghe a adaugat ca pentru a putea indeplini orice fel deobiective este insa nevoie de o colaborare intre mediul privat,public si social. "Trebuie sa existe o cooperare intre aceste mediiastfel incat sa avem un impact pozitiv. Trebuie sa facem ostrategie si abia apoi fiecare dintre cele trei medii va intelegeincotro merge Romania", a explicat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels