Eveniment

Marii angajatori ai ultimului deceniu (iunie 2009 - iunie 2018): Nouă din zece locuri de muncă noi au fost create în centre de servicii, în turism sau în industria auto. „Marile companii de telecomunicaţii şi numeroase call center au văzut în România un paradis: tineri vorbitori de limbi străine, cu bune abilităţi pe digital”

Marii angajatori ai ultimului deceniu (iunie 2009 - iunie...

Autor: Adelina Mihai

21.08.2018, 19:40 750

„Investitorii din marile companii de telecomunicaţii şi numeroase call center au văzut în România un paradis: tineri vorbitori de limbi străine, cu bune abilităţi pe digital, şi un consumator pretenţios, care, oricât de sărac, vrea un telefon smart şi cât de poate de nou.“

Peste 290.000 de noi locuri de muncă, adică 90% din totalul celor peste 322.000 de joburi noi care au apărut pe piaţa muncii în ultimii zece ani, au fost create în trei sectoare: activităţi de servicii suport, hoteluri şi restaurante şi auto.

Astfel, angajatorii din sectorul „activităţi de servicii administrative şi activităţi de servicii suport“ au creat aproape 118.000 de noi locuri de muncă în perioada iunie 2009 -  iunie 2018, acesta fiind cel mai dinamic domeniu din punctul de vedere al noilor joburi create în ultimul deceniu. Numărul de salariaţi din acest sector - care include, printre altele, activităţile de call center, activităţile agenţiilor de muncă temporară, precum şi serviciile de pază şi protecţie - a ajuns la aproximativ 295.000 în iunie 2018, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO