Eveniment

Măsuri fără precedent în România. Preşedintele Iohannis: Recomandările de circulaţie devin obligaţie. Românii pot ieşi din casă doar pentru muncă şi cumpărături esenţiale. Vom apela şi la Armată. Persoanele aflate în carantină şi izolare vor fi supravegheate electronic

Măsuri fără precedent în România. Preşedintele...

Autor: Ştefan Stan, Alex Ciutacu

24.03.2020, 13:18 47564

Preşedintele Iohannis anunţat astăzi că se vor introduce noi restricţii de circulaţie. Ce a fost până acum o recomandare va fi de acum o obligaţie. Pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare se vor impune măsuri de supraveghere electronică. 

Am convenit să folosim şi armata pentru a gestiona situaţiile create în teren. Armata va pune la dispoziţie personal care va suplimenta forţele de ordine, a spus preşedintele Iohannis.

„Se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români. Ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie, după principiul stăm acasă. Evident că oamenii pot ieşi ca să meargă la muncă, la cumpărături necesare de alimente de pe o zi pe alta. Însă aceste restricţii devin obligatorii. (...) Restricţiile vor fi prelucrate într-o ordonanţă militară care se va finaliza până la finalul zilei de astăzi, iar restricţiile intră în vigoare de mâine”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, marţi. 

Mai mult, după o şedinţă la care au participat premierul, ministrul de Interne şi ministrul Apărării, preşedintele Iohannis a anunţat că se vor lua măsuri de supraveghere electronică pentru cei peste 5.000 de români aflaţi în carantină - întrucât să se vadă dacă respectă sau nu măsurile de carantină. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO