Eveniment

Medicul care l-a operat pe Adrian Năstase, audiat la DNA pentru favorizarea infractorului

Medicul care l-a operat pe Adrian Năstase, audiat la DNA pentru favorizarea infractorului

Autor: Livia Ispas, Catalin Lupasteanu

26.06.2012, 10:54 4887

Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că procurorii anticorupţie fac audieri într-un dosar de favorizare a infractorului, legat de modul în care a decurs punerea în aplicare a mandatului de executare în cazul lui Adrian Năstase.

Potrivit surselor citate, procurorii îi audiază în acest caz pe medicul Şerban Brădişteanu, precum şi trei poliţişti, printre care un şef din Poliţia Capitalei şi unul dintre cei doi poliţişti care a mers la locuinţa lui Năstase din strada Zambaccian pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei.

Procurorii DNA suspectează că între persoanele vizate în acest dosar au existat înţelegeri premergătoare legate de modul în care să se facă arestarea şi ulterior încarcerarea lui Năstase, în baza condamnării definitive în dosarul "Trofeul calităţii".

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a spus, marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii, că vor fi făcute verificări privind modul în care poliţiştii judiciari au pus în aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Năstase, iar dacă va constata că nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele poliţiştilor.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO