Eveniment

Medlife, dată în judecată pentru vătămare corporală gravă pentru 1 milion de euro. Clinica respinge acuzaţiile şi vrea expertiză independentă

Medlife, dată în judecată pentru vătămare corporală gravă pentru 1 milion de euro

Autor: Mediafax

04.02.2011, 22:53 128

Familia unei fetiţe născute în urmă cu peste trei ani la Medlifea acţionat clinica în judecată, acuzând personalul de vătămarecorporală gravă şi solicitând daune de 1.000.000 euro, dar Medlifespune că micuţa a fost externată în stare bună şi cere expertizăindependentă pentru aflarea adevărului, informează Mediafax.

De asemenea, compania susţine că timp de trei ani nu a fostinformată despre eventuale probleme de sănătate ale copilului, cuatât mai puţin cu privire la existenţa unei culpe medicale.

Personalul medical al clinicii a fost dat în judecată, atât pelatură penală cât şi civilă, de tatăl fetiţei, un avocatbucureştean, pentru vătămare corporală gravă, afirmând că fiica saa suferit o intervenţie "riscantă" la unitatea medicală, fără cafamilia să fie informată.

Plângerea penală a fost depusă în iunie 2009, iar cererea princare familia solicită plata de daune morale şi materiale a fostdepusă în octombrie 2010, la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti,având termen în data de 10 februarie 2011. Prin acţiunea penală,familia cere procurorilor să se facă dreptate, constituindu-separte vătămată în dosarul penal cu suma de 500.000 de euro. Deasemenea, părinţii cer alţi 500.000 de euro pe cale civilă. Citiţimai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO