Eveniment

Metrorex va plati peste 14 mil. euro consultantului pentru linia Drumul Taberei-Universitate

22.09.2008, 20:10 14

Metrorex ar putea selecta, la sfarsitul lunii octombrie, consultantul pentru lucrarile la Magistrala 5 de metrou, respectiv tronsonul Drumul Taberei-Universitate, contractul fiind estimat la 51,4 milioane de lei (14,08 mil. euro).
Operatorul de transport subteran va organiza o licitatie pentru servicii de arhitectura, de inginerie specializata si integrata, de proiectare urbanistica si peisagistica, servicii conexe de consultanta stiintifica si tehnica, de testari si analize tehnice pentru tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate, se arata intr-un anunt al companiei. Durata contractului este de 120 de luni de la data adjudecarii acestuia si este finantat de la bugetul de stat.
Pentru a participa la licitatie, firmele trebuie sa depuna o garantie de 200.000 lei, sa fi avut in ultimii trei ani o cifra medie de afaceri de minim 24 mil. lei si sa fi realizat in perioada 2005-2007 unul sau maxim trei contracte similare cu o valoare cumulata de minim 20 mil. lei, precum si recomandari pentru aceste contracte.
In alegerea ofertei castigatoare, pretul ofertei va avea o pondere de 55%, iar organizarea, metodele si planul de lucru pentru asigurarea serviciilor 45%.
Ofertele pot fi depuse pana la 30 octombrie, data la care acestea vor fi deschise.
Potrivit anuntului de intentie al licitatiei pentru selectarea consultantului pentru lucrarile la tronsonul Drumul Taberei-Universitate, publicat de Metrorex in luna mai, valoarea contractului era la acea data de 48,43 mil. lei.
Licitatia pentru lucrarile de constructie a Magistralei 5 a metroului, pe tronsonul Eroilor-Ghencea, va avea loc in ultimul trimestru al anului, valoarea estimativa a contractului fiind de 466 de milioane de euro.
Contractul vizeaza lucrari de infrastructura pentru tunele, galerii si statii si se va derula pe o perioada de doi ani de la data atribuirii.
Potrivit proiectului, linia de metrou care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei ar urma sa aiba o lungime de noua kilometri si 14 statii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2, Hasdeu, Cismigiu si Universitate 2, iar de la Piata Universitatii va fi realizata o legatura cu cartierul Pantelimon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO