Eveniment

Ministerul Dezvoltării: Nu am făcut noi angajări, ci s-au transferat angajaţi dintr-o parte în alta la reorganizare

Ministerul Dezvoltării: Nu am făcut noi angajări, ci...

Autor: Adelina Mihai

20.08.2013, 21:09 373

Reorganizarea Ministerului Dezvol­tării Re­gionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) făcută în luna decembrie a anului tre­cut  a pre­supus preluarea unor noi domenii de activitate şi instituţii, au transmis repre­zen­tanţii minis­terului într-o precizare pentru ZF. Astfel, ministerul condus de Liviu Dragnea, care este şi vicepremier, nu a făcut noi angajări, iar numărul de bugetari care apar în plus la raportările făcute la Finanţe sunt angajaţi transferaţi din alte structuri.

ZF a scris ieri într-un articol, pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe prelucrate de Consiliul Fiscal, că numărul de angajaţi din cadrul MDRAP a crescut cu 908 din sep­tem­brie anul trecut până în luna iunie a acestui an, aceasta fiind evoluţia numărului de posturi ocupate în această instituţie.

„În conformitate cu legislaţia în vigoare, pre­luarea la un minister a unor noi domenii de acti­vitate are loc odată cu preluarea per­so­nalului aferent. Aşadar, evoluţia numărului de posturi din ultimele luni nu reprezintă angajări sau recrutări noi, aşa cum aţi prezentat în articol. Precizăm că reorganizarea începută în decembrie 2012 şi reorganizările ulterioare ale MDRAP şi ale instituţiilor din subordine au presupus o reducere totală cu 230 de posturi (46 în decembrie 2012 şi 184 ulterior) în pri­mele şapte luni ale anului”, se arată în preci­zarea transmisă de reprezentanţii serviciului comunicare din minister.

Cu alte cuvinte, în raportările de la Finanţe apar, de exemplu, cei peste 600 de angajaţi ai Inspectoratului de Construcţii pe statele de plată ale ministerului ca „noi angajaţi”, deşi aceştia au fost doar transferaţi.

Statul cheltuie anual peste 10 mld. euro pentru salariile celor 1,2 milioane de bugetari, iar nevoia reducerii de costuri cu aparatul administrativ, considerat supradimen­sio­nat, a făcut ca din 2008 până în toamna anului trecut să se blocheze noile angajări. Prac­tic, se putea face o nouă angajare la şapte plecări, iar din octombrie anul trecut această re­gulă s-a relaxat, instituţiile publice având po­si­bilitatea să facă o nouă angajare la o plecare.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO