Eveniment

Ministerul Justiţiei: Extrădarea lui Sebastian Ghiţă din Serbia se poate face în baza Convenţiei încheiate la Paris în 1957

Ministerul Justiţiei: Extrădarea lui Sebastian Ghiţă...

Autor: Andreea Traicu

14.04.2017, 14:06 104

Ministerul Justiţiei poate solicita extrădarea dintr-un stat străin a unei persoane date în urmărire internaţională cu privire la care există confirmarea localizării sau arestării acelei persoane pe teritoriul statului solicitat.

"De îndată ce instanţa emitentă a mandatului de arestare preventivă este informată despre localizarea pe teritoriul unui stat străin a unei persoane date în urmărire internaţională sau căutate de autorităţile judiciare române, aceasta stabileşte, printr-o încheiere motivată, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru a se solicita extrădarea. Ministerul Justiţiei îşi îndeplineşte atribuţiile stabilite prin lege după primirea încheierii definitive a instanţei de judecată, însoţită de documentele prevăzute de lege şi de instrumentul internaţional aplicabil. Pe fond, soluţionarea unei cereri de extrădare se face în conformitate cu legislaţia statului solicitat", transmite Ministerul Justiţiei.

Sebastian Ghiţă a fost prins, potrivit unor surse oficiale, la ora 23.45, pe străzile din Belgrad. Era împreună cu fratele său, iar în momentul în care a fost legitimat a prezentat documente false slovene. Ghiţă nu s-a opus reţinerii, a declarat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO