Eveniment

Ministerul Mediului despre situaţia de la Chitila: Ard 35-40 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice

Ministerul Mediului despre situaţia de la Chitila: Ard...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.11.2022, 12:33 76

În incendiu de la Chitila ard  35-40 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, în special aparate frigorifice decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare, anunţă Ministerul Mediului, care precizează că la faţa locului se află comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu.

„Un incendiu cu degajări mari de fum a izbucnit, în această după-amiază, la un centru de colectare a deşeurilor (Remat Chitila), în proximitatea municipiului Bucureşti. Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la faţa locului, pentru a evalua situaţia din punct de vedere al protecţiei mediului. Din primele informaţii, în momentul de faţă ard 35-40 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare. Situaţia este monitorizata în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse”, anunţă Ministerul Madiului.

Conform informaţiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie RA, în zona respectivă vântul va sufla în general slab, viteze de cel mult 15 km/h, din sector predominant estic, nord-estic, astfel încât evoluţia norului de fum va fi de dispersie şi de deplasare lentă către vest, sud-vest.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti monitorizează evoluţia calităţii aerului din zonă prin intermediul celor două staţii de monitorizare amplasate în proximitate: B9 - Bucureştii Noi şi B10 - Chiajna.

Pompierii din cadrul ISU Bucureşti - Ilfov intervin vineri pentru stingerea unui incendiu care se manifestă cu degajări mari de fum la un depozit de colectare şi reciclare deşeuri din Chitila.

Stivele cu deşeuri au 10 metri înălţime. Au fost alertate 9 autospeciale de stingere şi 6 cisterne. La ora transmiterii ştirii se acţionează pentru stingere şi pentru limitarea propagării.

Suprafaţa afectată este de 1000 mp.

Potrivit ISU Bucureşti - Ilfov, deşeurile colectate în vederea reciclării sunt din cauciuc, mase plastice, fier. Pentru realizarea accesului la focar pompierii folosesc şi un utilaj al operatorului economic, care îndepărtează materialele afectate de flacără.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO