Eveniment

Motivul pentru care Tudose a fost renegat de propriul partid: Starea conflictuală PSD - Guvern şi apariţiile tv

Motivul pentru care Tudose a fost renegat de propriul...

Autor: Liviu Dadacus

15.01.2018, 23:11 92662

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni seara, după ce CExN i-a restras sprijinul politic premierului Tudose, fapt ce a dus la demisia acestuia, că reproşurile aduse au vizat starea conflictuală existentă între partid şi Guvern şi ultimele apariţiile tv ale acestuia, care „nu trebuiau să fie”.

„Au fost mai multe reproşuri. Concluzia generală a fost că nu se mai poate continua pentru că e o stare conflictuală între partid şi Guvern, cât şi în interiorul Guvernului. Colegii s-au referit şi la ultimele apariţii tv”, a spus Dragnea.

El a arătat că au fost enunţate în CExN nemulţumiri legate de faptul că, în loc să facă şi să prezinte un bilanţ al guvernării în 2017 şi măsurile pentru 2018, Tudose a făcut declaraţii publice fără a discuta în prealabil în partid.

„Există nemulţumire legată de faptul că aşteptau colegii ca noul an să înceapă cu prezentări a unui bilanţ 2017 a guvernării, prezentare a măsurilor 2018 pentru români. În schimb au văzut apariţii tv care nu trebuiau să fie, în sensul că genul ăsta de declaraţii publice trebuiau făcute în CExN, adică chestiunile legate de relaţia cu unii miniştri, alte subiecte, iar deciziile se comunică după”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a spus că membrii CExN nu au mai avut garanţia că peste un timp nu se va ajunge într-o situaţie similară celei în care Tudose a făcut referiri la Tv despre colegele Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, fapt ce a dus la plecarea acestora din Guvern.

„S-a ajuns în situaţia ca 60 de colegi au spus că, realist vorbind, nu mai putem avea garanţia că peste o lună, două nu ajungem tot în această situaţie. Am mai trecut în octombrie prin această situaţie, când s-a referit la cele două colege ale noastre”, a spus Dragnea.

Dragnea a spus că în CExN s-a supus la vot propunerea ca Tudose să demisoneze, iar hotărârea a fost adoptată cu 60 de voturi "pentru", 4 abţineri, 4 voturi "împotrivă", în timp ce Tudose nu a votat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO