Eveniment

Nicolae Ciucă: România e pregătită să accepte refugiaţi din Ucraina

Nicolae Ciucă: România e pregătită să accepte...

Autor: Laura Buciu

21.02.2022, 10:25 49

Premierul Nicolae Ciucă spune că România nu a primit încă solicitări pentru repatriere a românilor din Ucraina şi că ţara noastră este pregătită pentru a accepta refugiaţi.

Ciucă a fost întrebat despre situaţia actuală din Ucraina şi a spus că toate informaţiile le primeşte din surse deschise.

Întrebat dacă a primit solicitări pentru a pune la dispoziţie o aeronavă care să aducă în ţară românii din Ucraina, premierul a răspuns că nu are nicio solicitare în acest sens.

„Există doar comunicatul MAE şi în funcţie de solicitări suntem pregătiţi să acţionăm ca atare. Există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiaţi, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu există nicio solicitare”, a spus Ciucă.

Totodată, premierul a fost întrebat câţi refugiaţi poate primi România, el spunând că este vorba despre „un număr destul de mare”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le-a cerut, duminică, românilor să părăsească Ucraina „cât mai curând” şi să evite deplasările în Peninsula Crimeea şi zona de est a Ucrainei, respectiv regiunile Doneţk şi Lugansk, precum şi zona de frontieră a Ucrainei cu Rusia şi Belarus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels