Eveniment

Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, soseşte vineri dimineaţă la Bucureşti

Sosirea lui Nicolae Popa la Bucureşti, vineri dimineaţă

Autor: Mediafax

21.04.2011, 16:39 62

Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI,este adus, în România, la bordul unei aeronave, care va ajunge înBucureşti vineri dimineaţă, au informat surse oficiale, citate deMediafax.


După semnarea decretului de extrădare a lui Popa de cătrepreşedintele Indoneziei, o escortă s-a deplasat la Jakarta pentrua-l prelua pe condamnat şi a-l aduce în România, unde urmează să-şiexecute pedeapsa de 15 ani de închisoare, pentru fraudă.


Astfel, Popa a fost îmbarcat joi, la bordul unei curse aeriene,zbordul efectiv durează 16 ore, însă urmează să fie făcută şi oescală.


Oficiali ai Ministerului Publc, ai Ministerului Justiţiei şi aiPoliţiei Române au discutat mai multe variante pentru preluarea luiNicolae Popa din Indonezia. Una dintre aceste variante a fost cadoi ofiţeri de poliţie să-l preia pe Popa în data de 19 aprilie,din Indonezia, şi să ajungă în ţară, cu acesta, în 22aprilie.
Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat de TribunalulBucureşti, în 2006, la 15 ani de închisoare pentru înşelăciune,alături de Ioana Maria Vlas, decizia rămânând definitivă în2009.


Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membrual Consiliului de Încredere al SOV Invest, societatea deadministrare a FNI. Decizia definitivă în dosarul prăbuşirii FNI afost dată în 4 iunie 2006, de către Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO