Eveniment

Nicolae Popa va fi adus în România înainte de Paşti

Nicolae Popa va fi adus în România înainte de Paşti

Autor: Mediafax

08.04.2011, 12:15 19

Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI,va fi adus în România înainte de Paşti, după ce decretul privindextrădarea lui a a fost semnat de preşedintele Indoneziei, SusiloBambang Yudhoyono.

Oficiali ai Ministerului Publc, ai Ministerului Justiţiei şi aiPoliţiei Române au discutat mai multe variante pentru preluarea luiNicolae Popa din Indonezia. Una dintre aceste variante a fost cadoi ofiţeri de poliţie să-l preia pe Popa în data de 19 aprilie,din Indonezia, şi să ajungă în ţară, cu acesta, în 22 aprilie.

Ambasada României la Jakarta a fost informată despre semnareadecretului privind extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia şi atransmis informaţia autorităţilor române de resort, a anunţat, joi,Doris Mircea, director general de comunicare în MAE. Ea a precizatcă MAE are doar rolul de a asigura comunicarea dintre autorităţilecompetente în acest caz din Indonezia şi din România.

Poliţia indoneziană a anunţat miercuri că a primit decretulsemnat de preşedintele Susilo Bambang Yudhoyono, care aprobăextrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în România pentruînşelăciune, a relatat Jakarta Globe, în ediţia electronică dejoi.

Potrivit şefului departamentului de criminalitate informatică alPoliţiei Naţionale, decretul prezidenţial care aprobă extrădarealui Nicolae Popa a fost emis la 1 aprilie. Citiţi mai mult despreextrădarea lui Nicolae Popa pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO