Eveniment

NOAPTEA MUZEELOR 2017. Lista şi programul instituţiilor din toată ţara. Evenimentele care vor surprinde publicul

NOAPTEA MUZEELOR 2017. Lista şi programul instituţiilor...

Autor: MEDIAFAX

20.05.2017, 19:39 546

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronată de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor are loc în noaptea dintre 20 şi 21 mai. Este un eveniment european desfăşurat la nivel internaţional, aflat anul acesta la a 13-a ediţie.

Participă mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene, care îşi deschid porţile în aceeaşi noapte. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3.000 de muzee din toată Europa.

Muzeul Naţional de Artă al României va putea fi vizitat în intervalul 19.00-05.00.

De Noaptea Muzeelor vor fi deschise:

- la sediul central: Galeria de Artă Românească Modernă, Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Europeană, Spaţiile istorice ale fostului Palat Regal;

- la Muzeul Colecţiilor de Artă: Expoziţia "Ştefan Câlţia. Obiecte grăitoare"

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" poate fi vizitat şi organizează activităţi până la ora 00.00. Printre acestea, interceptarea liliecilor din grădina muzeului, cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiştilor din muzeu.

Muzeul Naţional al Pompierilor – Foişorul de Foc poate fi vizitat în Noaptea Muzeelor până la ora 01.00.

Muzeul Căilor Ferate îşi aşteaptă vizitatorii până la ora 03.00. Bonus: în perioada 23 mai-1 iunie, la linia 14 din Gara Bucureşti Nord va putea fi vizitată garnitura care compune Trenul Regal.

Muzeul de Artă Populară "Doctor Nicolae Minovici" ("Vila cu clopoţei") va fi deschis până la ora 00.30. Oferte speciale: concerte vocal-instrumentale de muzică clasică, spectacole ale Teatrului Masca.

Citiţi articolul integral pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO