Eveniment

Noul ministru al Educaţiei Ligia Deca a depus jurământul pentru noua funcţie

Noul ministru al Educaţiei Ligia Deca a depus...

Autor: Cosmin Pirv

03.10.2022, 18:23 36

Ligia Deca a depus luni după-amiaza, la Palatul Cotroceni, jurământul ca ministru al Educaţiei. Preeşedintele Klaus Iohannis a spus, la ceremonie, că pachetul România Educată trebuie să ajungă rapid în Guvern.

Ligia Deca, propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Educaţiei, a depus luni după-amiaza jurământul la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, imediat după ceremonie, că este încredinţat că proiectul România Educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii şi cred cu noi susţineri atât din spatiul politic, cât şi din cel public.

„Ne dăm seama cu toţii că, dacă vorbim despre educaţie, despre învăţământ, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredinţat că proiectul România Educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii şi cred, sper, cu noi susţineri atât din spaţiul politic cât şi din spaţiul învăţământului şi din spaţiul public la modul general. Este realmente un proiect de ţară, de care România are foarte multă nevoie. O naţiune fără un sistem de educaţie performant are puţine şanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată”, a spus şeful statului.

El a spus că pachetul de legi trebuie să ajungă cât mai repede în Guvern, în aşa fel încât să fie prezentat Parlamentului „un pachet coerent, modern, închegat”.

„Nu doar dvs aveţi nevoie de încurajări, de ajutor, de oameni buni profesionişti cu care să lucraţi, ci întregul guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în guvern, guvernul care, prin vocea premierului, a declarat de la început, că va prelua această sarcină şi va lucra la acest pachet, în aşa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat care realmente pune bazele unui sistem de educaţie pentru secolul XXI în România”, a încheiat Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO