Eveniment

Numărul copiilor din judeţul Constanţa diagnosticaţi cu meningită virală a ajuns la 22

Numărul copiilor din judeţul Constanţa diagnosticaţi...

Autor: Mediafax

11.10.2016, 16:16 111

Potrivit DSP Constanţa, până marţi inclusiv au fost diagnosticate 22 de cazuri de meningită virală, fiind afectate în principal grupele de vârstă din zona preşcolari şi şcolari mici, respectiv 4 ani, 5 - 9 ani şi 10 - 14 ani, dar nu este vorba despre cazuri grave.

"În şase dintre colectivităţile de copii din oraşul Constanţa au fost înregistrate câte două cazuri”, spun reprezentanţii DSP Constanţa.

Potrivit acestora, incidenţa este "peste cea aşteptată, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut”.

Conform DSP Constanţa, sunt două forme de meningită întâlnite la pacienţii diagnosticaţi, una cu transmitere respiratorie şi una digestivă, iar toţi cei 22 de copii se află sub observaţie medicală. Au fost prelevate probe care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino, aşteptându-se rezultatele.

Specialiştii DSP Constanţa au adăugat că pentru a preveni contaminarea în colectivitate nu sunt necesare măsuri suplimentare, "fiind suficiente măsurile de igienă curente, cu condiţia să fie corect aplicate”.

Se recomandă, între altele, triajul clinic zilnic al elevilor, cu trimiterea imediată a celor cu simptomatologie la medicul de familie sau medicul de medicină şcolară, aerisirea spaţiilor, atât cele destinate cursurilor, cât şi cele de tranzit şi grupurile sanitare, şi curăţenia şi dezinfecţia riguroasă în spaţiile de învăţământ şi la grupurile sanitare.

"Igiena reprezintă un aspect esenţial de care trebuie să ţină cont copiii, spălându-se cât mai des pe mâini şi evitând contactul cu copiii cu semne de boală”, susţin specialiştii DSP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24