Eveniment

O centrală nucleară din Japonia va elibera vapori radioactivi pentru a reduce presiunea

O centrală nucleară din Japonia va elibera vapori radioactivi pentru a reduce presiunea

Autor: Mediafax

11.03.2011, 21:51 75

O mică scurgere nucleară s-ar putea produce într-o centrală dinprefectura Fukushima, în nord-estul Japoniei, afectată grav decutremurul de vineri, a declarat ministrul Industriilor, BanriKaieda, citat de agenţiile de presă japoneze.

Autorităţile se pregătesc să elibereze vapori radioactivi pentrua reduce presiunea, care a crescut, la un reactor al centraleiFukushima nr.1, a precizat agenţia Kyodo.

Autorităţile locale au anunţat vineri că au cerut unui număr deaproximativ 6.000 de persoane care locuiesc în apropierea centraleinucleare din prefectura Fukushima să evacueze zona, la câteva orede la cutremurul puternic care afectat regiunea.

Cutremurul care a afectat vineri nord-estul Japoniei a fost celmai devastator înregistrat vreodată în acest arhipelag, avândmagnitudinea de 8,9 potrivit institutului american de geofizică(USGS) şi 8,8 potrivit Agenţiei japoneze de meteorologie. Seismuls-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 oraRomâniei) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturiiMiyagi, în nord-estul Japoniei. Citiţi mai mult despre cutremurul produs în Japoniape www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO