Eveniment

O femeie de 31 de ani are pe mana miliardele Trezoreriei statului

O femeie de 31 de ani are pe mana miliardele Trezoreriei statului

Angela Carabas lucreaza de aproape 10 ani in Trezoreria statului, multa vreme in front office

01.02.2010, 23:11 657

Angela Carabas, 31 de ani, fost director de cabinet alsecretarului de stat Bogdan Dragoi, este noul director general alTrezoreriei statului, fiind pentru prima data cand o femeie estenumita la conducerea acestei structuri cu rulaje anuale de miliardede euro.

"Obiectivul fundamental al Trezoreriei este optimizareafinantarii si a managementului datoriei publice, dar dincolo deaceasta cred ca noul director va fi un bun integrator alsegmentelor de lucru din Trezorerie - front, middle si backoffice", spune Bogdan Dragoi, secretar de stat responsabil cuTrezoreria. Carabas l-a inlocuit pe Laurentiu Andrei, care apreluat functia din vara anului trecut, dupa ce Stefan Nanu aplecat sa reprezinte Romania la Banca Mondiala. In aproximativjumatate de an la conducerea Trezoreriei s-au succedat treidirectori.

Carabas are o misiune mai usoara decat predecesorii,randamentele la titluri de stat fiind in scadere vizibila de la olicitatie la alta, dupa ce in toamna anului trecut Finantele duceauun "razboi surd" cu dealerii pentru a obtine dobanzi mai mici latitlurile de stat. Pana la sfarsitul trimestrului I, trezoreria arurma sa emita si eurobonduri de circa 1 mld. euro, la o dobanda decirca 5,5%, minimul ultimilor doi ani.

Pe termen scurt, principala provocare pentru Trezorerie esteautomatizarea licitatiilor cu titluri de stat, amanata de mai binede doi ani. De asemenea, este asteptata reluarea emisiunilor deobligatiuni cu scadente mai lungi, de 7 sau chiar 10 ani. Incepandcu 25 ianuarie, Angela Carabas este si membru al boardului BanciiEuropene de Investitii, ca reprezentant al Romaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO