Eveniment

O instanţă britanică permite extrădarea lui Julian Assange în SUA

O instanţă britanică permite extrădarea lui Julian...

Autor: Mihai Draghici

10.12.2021, 14:52 43

Activistul pentru transparenţă Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, poate fi extrădat din Marea Britanie în Statele Unite, a decis Înalta Curte de Justiţie de la Londra, conform BBC News.

Departamentul Justiţiei de la Washington a câştigat apelul la decizia din ianuarie a unei instanţe judiciare britanice, care a respins extrădarea lui Julian Assange în Statele Unite din cauza stării mentale a acestuia.

Acum, judecătorii Înaltei Curţi de Justiţie de la Londra au admis garanţiile oferite de autorităţile americane privind diminuarea riscurilor de sinucidere. "Acest risc este exclus, din punctul nostru de vedere, prin asigurările oferite", a motivat preşedintele Înaltei Curţi de Justiţie, lordul Burnett.

Stella Moris, partenera lui Julian Assange, a anunţat că va contesta în justiţie decizia de vineri, care permite extrădarea. "Este o decizie periculoasă şi neinspirată. Asigurările oferite de SUA sunt absolut necredibile. În ultimii doi ani şi jumătate, Julian a stat în Penitenciarul Belmarsh şi de fapt a fost deţinut din 7 decembrie 2010 sub o formă sau alta, sunt 11 ani. Oare cât va mai dura acest lucru?", a afirmat Stella Moris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO