Eveniment

O linie specială de telecomunicaţie la nivel militar SUA-Rusia a fost creată în contextul războiului din Ucraina

O linie specială de telecomunicaţie la nivel militar...

Autor: Mihai Draghici

04.03.2022, 01:04 33

Statele Unite şi Rusia au înfiinţat o linie specială de telecomunicaţii la nivel militar, pentru evitarea oricăror incidente generate de interpretări greşite, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina, informează CNN.

"Departamentul american al Apărării a creat, pe 1 martie, o linie pentru reducerea riscurilor de conflict cu Ministerul rus al Apărării, în scopul evitării interpretărilor greşite, incidentelor militare şi escaladării crizei", a declarat un oficial de rang înalt de la Washington.

"Statele Unite menţin o serie de canale de comunicaţii pentru a discuta cu ruşii chestiuni esenţiale de securitate în cursul situaţiilor de urgenţă", a precizat oficialul citat.

Linia specială de telecomunicaţii militare este coordonată, în partea americană, de Comandamentul SUA pentru Europa, cu sediul în Stuttgart (Germania), iar în partea rusă de Ministerul Apărării de la Moscova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO