Eveniment

O şină de metrou de la Piaţa Romană s-a rupt

O şină de metrou de la Piaţa Romană s-a rupt

Autor: Andreea Neferu, Radu Bostan

17.07.2014, 19:30 622

Circulaţia ganiturilor de metrou pe magistrala Berceni-Pipera a fost îngreunată în această după-amiază după ce o şină de metrou s-a deplasat în dreptul staţiei de metrou Piaţa Romană.

“Un mecanic a observat în calea de rulare un fragment de 20 de centimetri de şină care s-a deplasat. Acum circulaţia se realizează în sistem pendulă, pe un singur fir”, spune Aurel Radu, directorul general al Metrorex.

“Conductorul, care ne-a rugat să părăsim metroul, ne-a spus că din cauza unui tren nou s-a rupt şina de la Piaţa Romană”, spune unul dintre pasagerii unei garnituri de metrou ce se afla în jurul ore 18.30 în staţia Aviatorilor.

Întrebat dacă şina de lângă staţia Piaţa Romană s-a deplasat din cauza greutăţii noilor garnituri de metrou, cumpărate de Metrorex de la firma spaniolă CAF şi introduse în circulaţie în urmă cu o săptămână, Aurel Radu a spus că deocamdată nu se ştiu motivele pentru care şina s-a deplasat. “Nu putem să ne antepronunţăm”, a explicat Radu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO