Eveniment

O veste proastă: Asigurătorul german Ergo discută vânzarea operaţiunilor din România ca parte a unui deal regional

O veste proastă: Asigurătorul german Ergo discută...

Autor: Anelis Baciu

16.03.2018, 00:07 37485

Grupul Ergo, unul dintre cei mai puternici asigurători din Germania cu prime subscrise de 18 mld. euro anul trecut, discută ieşirea din piaţa locală la şapte ani de la intrare, exit-ul din România fiind parte a unui deal regional care cuprinde mai multe ţări din regiunea Europei de Est, au declarat pentru ZF surse din piaţă.

Münich Re, acţionarul Ergo, a anunţat ieri în conferinţa de pre­zentare a rezultatelor pe 2017 că analizează oportu­nităţi de dezinvestire cu scopul de a-şi optimiza businessul.

„Nu comentăm zvonuri din piaţă. În iunie 2016 Ergo a anunţat că se va concentra pe pieţele în care are deja o prezenţă puternică sau care prezintă un potenţial de creştere semnificativ. Ca parte a strategiei internaţionale, Ergo îşi reevaluează constant operaţiunile de la nivel internaţional, după criterii precum relevanţă strategică, poziţionare şi atractivitatea pieţei“, au declarat pentru ZF reprezentanţii din Germania ai Ergo.

Potrivit surselor din piaţă, Ergo ar urma să păstreze în regiune compania din Polonia care are afaceri de circa un mld. euro, adică la jumătate faţă de întreaga piaţa din România şi de 21 de ori mai mult decât afacerile din România ale nemţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO