Eveniment

Operatorii aerieni se inghesuie la Cluj

Operatorii aerieni se inghesuie la Cluj

Traficul de pasageri pe aeroportul din Cluj s-a dublat in primul semestru din acest an

28.08.2008, 19:07 36

Aeroportul International Cluj-Napoca a devenit prima optiune a companiilor aeriene care vor sa se extinda pe piata locala, nu mai putin de 16 companii aeriene aflandu-se in negocieri pentru operarea de zboruri.
"Vom continua negocierile cu diverse companii aeriene in vederea diversificarii ofertei pentru pasagerii nostri, dar si negocierile cu companiile aeriene deja existente in vederea deschiderii de noi rute, cresterii numarului de frecvente si a capacitatii", a declarat pentru ZF Transilvania David Ciceo, directorul general al aeroportului.
Potrivit acestuia, operatori precum British Airways, Air France - KLM, Sky Europe, Flybaboo, Clikair, Air Nostrum, LOT sau Volareweb sunt interesati sa zboare din Cluj, dupa ce anul trecut Lufthansa, Wizz Air si Germanwings au completat lista operatorilor prezenti aici.
Pe aeroportul din Cluj opereaza zboruri Tarom, Lufthansa, Malev, Carpatair, Wizz Air, Germanwings sau Austrian Airlines care opereaza zboruri spre Viena in code-share cu TAROM. British Airways, Air France - KLM si Czech Airlines au declarat anterior ca sunt interesate de aeroportul Cluj, insa pana in prezent nu au luat o decizie. Noile companii aeriene care au intrat pe aeroportul din Cluj Napoca au ridicat traficul din primul semestru la 407.780 de pasageri, mai mult decat dublu fata de perioada similara a anului trecut.
Potrivit conducerii aeroportului din Cluj, ca urmare a noilor destinatii introduse, precum si datorita perspectivei extinderii infrastructurii, este de asteptat ca anul acesta sa fie depasit numarul de 800.000 de pasageri.
Estimarile de la inceputul anului prevedeau un trafic de 700.000 de pasageri, in crestere cu 80% fata de anul trecut. Cel mai mare aeroport din provincie este in prezent cel din Timisoara, unde are hub-ul central compania Carpatair si de unde mai opereaza TAROM, Malev, Lufthansa sau Austrian Airlines .
Aeroportul International Cluj a finalizat recent constructia unui nou terminal de sosiri pasageri, investitia in acest proiect fiind de peste 15 mil. euro, bugetul de investitii alocat pentru anul viitor ridicandu-se la 85 mil. euro. Clujul a inregistrat in ultimii doi ani o dezvoltare dinamica pe fondul anuntarii unor investitii precum Emerson sau Nokia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO