Eveniment

Orasanu vs. Bodu, pe tema documentelor AVAS

31.10.2006, 18:14 27

Fostul presedinte al AVAS, Razvan Orasanu, a declarat ieri ca a fost sunat, la finele saptamanii trecute, de seful ANAF, Sebastian Bodu, pe tema documentelor pe care Orasanu le-a scos din AVAS, iar Bodu ar fi folosit "tonalitati mult prea inalte" pentru ca Orasanu sa inteleaga ce i se comunica.
"Convorbirea a fost o amestecatura de consideratii. Pot sa spun chiar un melanj, din care nu am inteles foarte multe", a afirmat Orasanu.
El a adaugat ca presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a facut unele aprecieri la adresa lui Orasanu, pe care insa fostul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu a dorit sa le faca publice.
"Nu a facut vreo afirmatie in mod obiectiv, mai degraba a tipat", a sustinut Orasanu. Potrivit acestuia, Bodu l-a contactat in calitate de presedinte al Consiliului de Supraveghere al AVAS.
Orasanu a reiterat ca documentele pe care le-a scos din institutie, in noaptea de joi spre vineri, nu sunt acte secrete sau confidentiale si ca a dorit sa le pastreze din precautie, in fata unor posibile atacuri.
"Sunt tipul de documente pe care orice om le poate cere de la AVAS. Circa 98 la suta sunt documente fotocopiate, care se refera exclusiv la actele semnate de mine, nu in perioada Musetescu sau Zbarcea (Ovidiu Musetescu si Gabriel Zbarcea, doi dintre fostii presedinti ai AVAS - n.r.), ci in mandatul meu", a declarat Orasanu.
Sebastian Bodu a confirmat ieri ca l-a contactat telefonic pe fostul presedinte al Autoritatii pentru Privatizare, Razvan Orasanu, afirmand insa ca nu a tipat, ci a vrut sa se informeze cu privire la o actiune pe care o considera ilegala.
"N-am tipat. Imi pare rau daca domnul Orasanu, de o anumita varsta, a interpretat discutia ca fiind intre parinte si copil. Este atitudinea unui presedinte al Consiliului de Supraveghere si Indrumare catre presedintele executiv de a se informa asupra unei actiuni pe care eu o consider ilegala", a declarat Sebastian Bodu.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Public, Robert Cazanciuc, a declarat ca Parchetul Judecatoriei sectorului 1 s-a autosesizat in urma aparitiei in presa centrala a articolelor privind eventuala sustragere de documente de la AVAS. Cazanciuc a adaugat ca procurorii urmeaza sa stabileasca masurile in functie de rezultatul anchetei.
Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a anuntat pe Orasanu, miercuri, 25 octombrie, ca-l va inlocui de la conducerea AVAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO