Eveniment

Ordonanţa de înfiinţare a Autorităţii Naţionale de Autostrăzi va fi discutată de Guvern cel târziu săptămâna viitoare

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Mediafax

15.07.2013, 21:46 339

Proiectul de ordonanţă pentru înfiinţarea Autorităţii Naţionale de Autostrăzi, prin divizarea actualei Companii Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), va fi discutat de Guvern miercuri sau săptămâna viitoare, a anunţat premierul Victor Ponta, ministru interimar al transporturilor. El a precizat că după această operaţiune va fi numit un manager privat la CNADNR.

La finele anului trecut, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, coordonat de ministrul delegat Dan Şova, a fost autorizat de Guvern să ceară în adunarea generală a acţionarilor a CNADNR divizarea societăţii în două noi companii naţionale, respectiv Compania Naţională de Autostrăzi, prezentată ulterior ca Autoritatea Naţională de Autostrăzi, şi Compania Naţională de Drumuri. Autoritatea Naţională de Autostrăzi va funcţiona sub autoritatea acestui nou departament, iar Compania Naţională de Drumuri va fi organizată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO