ZF 24

OTP Bank a restructurat 2.000 de credite, dar 15% din aceste persoane au iar probleme

OTP Bank a restructurat 2.000 de credite ale populatiei, dar 15% din aceste persoane au iar probleme
22.07.2009, 16:29 59

OTP Bank Romania a restructurat aproximativ 2.000 de credite contractate de populatie, dar in urma monitorizarii evolutiei acestora a constatat ca circa 15% din persoanele care au fost ajutate se confrunta din nou cu probleme, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al bancii, Laszlo Diosi, citat de Mediafax.

“In trimestrul al doilea am reusit sa ne descurcam mult mai bine in ceea ce priveste imprumuturile neperformante. Am ajuns la o intelegere cu aproximativ 2.000 de clienti persoane fizice pentru restructurare de credite (...). Solutiile gasite au fost multiple, respectiv de la reducerea ratelor lunare la suspendarea platilor pentru sase luni. Totusi, am monitorizat acest portofoliu si am vazut ca 15% dintre persoanele ale caror credite au fost restructurate au din nou probleme si trebuie sa luam masuri. Totusi, daca este posibil vrem sa evitam executarile imprumuturilor”, a spus Diosi.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO