Eveniment

Ovidius Clinical Hospital (OCH) deschide al doilea spital din Constanţa, după investiţia de 28 mil. euro finalizată în 15 luni

Autor: Georgiana Mihalache

05.04.2023, 15:28 474

Ovidius Clinical Hospital Constanţa, cel mai mare spital privat din sud-estul ţării, a finalizat investiţia de 28 mil. euro într-un nou corp de clădire lângă cel existent deja, o unitate nouă, cu o suprafaţă de peste 7.000 mp. 

"Raportul stării de sănătate din România arată ca avem cele mai mari rate de mortalitate din cauze prevenibile şi tratabile. Avem o pandemie de decese evitabile şi tratabile an de an. 36% din pacienţii oncologici din Constanţa pleacă pentru tratament in alte judeţe, in Bucureşti mai ales. Acum, problema de sănătate pe care o ştim are o soluţie la nivel local. Noul spital OCH are rolul de a avea o soluţie acasă ", a spus dr. Bogdan Pană, directorul de cercetare şi dezvoltare al Ovidius Clinical Hospital (OCH) din Constanţa la inaugurarea spitalului. 

Primul centru de referinţă Siemens în România 

Noul spital OCH marchează şi intrarea operatorului privat de sănătate pe nişa chirurgiei cardiovasculare. De asemenea, în cadrul noului spital OCH funcţionează şi primul centru de referinţă şi training Siemens Healthineers din România, iar OCH va beneficia de aparatură şi tehnologii furnizate de către divizia Siemens Healthineers.

„Acest parteneriat şi desemnarea Ovidius Clinical Hospital ca centru de referinţă Siemens Healthineers este cu adevărat o premieră naţională care se traduce în faptul că centrul medical beneficiază în totalitate de aparatură şi tehnologie marca Siemens Healthineers, ceea ce contribuie semnificativ la oferirea unor servicii medicale de calitate superioară. Astfel, cele două noi centre, de oncologie şi radioterapie, cât şi de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară cu care se va extinde Ovidius Clinical Hospital din aprilie a.c. vor încorpora în urma acestui parteneriat strategic cele mai recente inovaţii şi tehnologii medicale ale Siemens Healthineers în România”, a declarat Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România.

Ca aparatură pe care Siemens o aduce în cadrul OCH se numără un angiograf care permite obţinerea de imagini clare şi precise ale vaselor de sânge, fiind util în intervenţiile minim invazive din cardiologia intervenţională.

O altă tehnologie disponibilă în cadrul OCH prin intermediul Siemens Healthineers este şi soluţia Syngo Virtual Cockpit, prin care medicii pot controla virtual dispozitive medicale, cum sunt şi sistemele de imagistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO