Eveniment

Patriarhia ia 200 mil. € de la banci pentru Catedrala Neamului

Patriarhia ia 200 mil. € de la banci pentru Catedrala Neamului
04.06.2010, 00:00 34

Patriarhia va imprumuta aproximativ 200 de milioane de euro dela o banca pentru construirea Catedralei Neamului, lucrarile urmanda fi incepute in 15 august, dupa desemnarea castigatorului din celesapte proiecte ale firmelor ramase in concurs, a aratat ieri PSCiprian Campineanul, episcop vicar patriarhal.

Banii ar urma sa fie rambursati din contributia credinciosilor.Inaltul ierarh a mentionat ca, din cele 10 firme de proiectareinscrise in concurs in urma cu trei luni, in 31 mai au fost depusesapte proiecte. Castigatorul va fi desemnat la 30 iunie. Potrivitreprezentantului Bisericii, constructia va incepe cu banii obtinutidintr-un credit de 200 mil. euro si nu cu bani de la Guvern (carein trecut a promis ajutor pentru ridicarea Catedralei) - Executivulnealocand anul acesta niciun ban. "Pentru a elimina oricecomentarii cu privire la perioada in care incepe construireaCatedralei Neamului, Patriarhia va incepe construirea nu cu bani dela Guvern, pentru ca nu a fost alocat anul acesta niciun leu, ci cubani dintr-un credit", a afirmat reprezentantul Bisericii.

Episcopul vicar patriarhal a mai aratat ca au fost cerute ofertede la mai multe banci comerciale, insa negocierile pentru obtinereacreditului vor incepe dupa desemnarea castigatorului si alegereaproiectului. "Pentru ca nu este vorba de bani publici, ci defonduri private, se va efectua in conditiile legii o licitatierestransa internationala", a explicat Ciprian Campineanul.Viitoarea catedrala va avea 120 metri lungime, 70 metri latime si120 metri inaltime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO