Eveniment

PE a aprobat acordarea a 25 de milioane de euro pentru România, urmare a inundaţiilor din 2010

Autor: Badea Alexandra Miruna

06.04.2011, 13:55 19

Parlamentul European a adoptat, miercuri, alocarea a peste 182de milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE pentru celeşase ţări comunitare afectate de inundaţiile din mai-iunie 2010,România urmând să beneficieze de 25 de milioane de euro din aceastăsumă.

Conform unui comunicat remis agenţiei Mediafax,europarlamentarul PDL Petru Luhan a iniţiat anul trecut procedurilepentru introducerea României în rezoluţia deja existentăreferitoare la inundaţiile din Europa Centrală şi a cerut în scrisatât preşedintelui Comisiei Europene, cât şi preşedinteluiParlamentului European utilizarea Fondului de Solidaritate alUniunii Europene pentru ajutorarea României. Ulterior, GuvernulRomâniei a înaintat Comisiei Europene cererea oficială prin caresolicita asistenţă din partea FSUE.

"Catastrofa de anul trecut a produs daune semnificativeinfrastructurii, sectorului agricol, precum şi proprietăţilorpublice şi private din numeroase judeţe ale ţării. Astăzi,Parlamentul European şi-a făcut datoria, adoptând în cel mai scurttimp decizia Comisiei Europene cu privire la mobilizarea sumei de24.967.741 EUR pentru ţara noastră", a declarat Petru Luhan, membruîn Comisia pentru Dezvoltare Regională a ParlamentuluiEuropean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels