Eveniment

Pe litoral, hotelierii au camerele ocupate

10.06.2008, 20:01 25

Hotelierii din statiunea Mamaia sustin ca locurile de cazare de pe litoralul romanesc au fost contractate de agentiile de turism si tour-operatori, in proportie de 90 la suta, inca de la sfarsitul anului trecut.
Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala, a declarat ieri ca turistii care vor veni la mare prin intermediul agentiilor de turism platesc mai putin decat cei care vor inchiria camere direct de la receptia hotelurilor.
"In acest sezon, practicam tarifele contractate la bursa de turism din septembrie 2007. Atunci, am incheiat contracte cu marea majoritate a tour-operatorilor, am contractat litoralul in proportie de 90%. Preturile la cazare nu s-au schimbat de atunci, desi pentru un euro plateam atunci 3,25 de lei, iar acum se apropie de 3,7 lei", a afirmat Bucovala. El a explicat ca turistii care vin la mare prin intermediul agentiilor de turism achita 110 lei/zi camera dubla, la un hotel de trei stele, iar pretul pentru aceeasi camera este intre 140 - 160 de lei in cazul celor care nu au rezervari. In cazul hotelurilor de doua stele, tarifele sunt mai mici cu 10 - 15 %, iar la patru stele ajung la 130 de lei, varianta cu rezervare, si 165 de lei daca este inchiriata direct la receptie.
Bucovala a spus ca turistii care isi fac rezervari beneficiaza si de numeroase facilitati. "Copilul sub zece ani nu plateste cazarea, al doilea copil plateste 50 la suta din tarif, al treilea - 70 la suta din tarif. Este vorba de tarifele contractate, nu de pretul de receptie. De asemenea, micul dejun este inclus in tariful de cazare. Copiii pana la cinci ani au gratuitate la micul dejun, intre cinci - 12 ani platesc jumatate din tariful de cazare. Dupa 12 ani plateste integral", a explicat Bucovala.
El a mai afirmat ca hotelierii de pe litoral incearca in acest sezon estival si varianta all-inclusive. Astfel, trei unitati hoteliere din Mamaia ofera pachete complete de cazare si trei mese pe zi, in sistem bufet suedez, la un pret de 140 de lei/zi de persoana. Preturile vor creste constant in aceasta vara, urmand ca in varful de sezon, adica intre 15 iulie si 15 august, un pachet all-inclusive sa ajunga la 180 de lei/zi de persoana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels