Eveniment

Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, într-un caz de evaziune fiscală de 2 mil. euro

Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe, într-un caz de evaziune fiscală de 2 mil. euro

Autor: Departamentul Eveniment

14.06.2012, 09:30 1045

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Buzău şi Serviciul Teritorial Ploieşti au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 19 persoane, specializat în delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma celor 36 de percheziţii la sediile unor firme din Capitală şi din judeţele Buzău, Ilfov, Vrancea şi Brăila vor fi duse la audieri la sediul DIICOT 43 de persoane.

Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind membri ai clanului "Marin", din municipiul Buzău.

Sub coordonarea acestora, membrii grupării au folosit 17 societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

"Învinuiţii au încasat în această modalitate importante sume de bani de la adevăraţii beneficiari - societăţi comerciale care, în baza facturilor fictive de achiziţii metale feroase şi neferoase, emise de firmele de tip «fantomă» controlate de către învinuiţi, au virat în contul societăţilor «furnizoare» peste 52.000.000 lei", se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Banii astfel obţinuţi au fost retraşi din conturi de către membrii grupării, în baza unor acte justificative false. Ulterior, banii au ajuns la liderii grupării, care i-au folosit pentru achiziţionarea de terenuri, imobile de locuit şi autovehicule de lux, în valoare totală de aproximativ un milion de euro.

Prejudiciul produs bugetului de stat de către gruparea infracţională a fost estimat la opt milioane de lei, reprezentând impozit pe profit.

Cercetările în această cauză sunt făcute împreuna cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti. Percheziţii au fost puse în executare cu sprijinul DCCO, SCCO Vrancea, SCCO Brăila şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti. Suportul informativ a fost asigurat de SRI Bucureşti şi SRI Secţia Buzău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO