Eveniment

Perspectivele economiei României pentru următoarele 6 luni, cele mai bune din Europa Centrală şi de Est

Autor: Mediafax

16.12.2010, 15:28 22

Percepţia experţilor financiari privind evoluţia economieiRomâniei în următoarele şase luni s-a îmbunătăţit în decembrie,România devenind ţara cu cele mai bune perspective din EuropaCentrală şi de Est (ECE), potrivit unui sondaj efectuat deinstitutul ZEW şi grupul austriac Erste.

Indicele ZEW privind aşteptările analiştilor pentru economiaRomâniei a crescut cu 8,8 puncte faţă de noiembrie, la 40,4puncte.

Pentru Europa Centrală şi de Est, indicele a pierdut 8,7 puncte,până la 22,7 puncte, indicând o evaluare mai precaută a experţilorfinanciari consultaţi. În funcţie de perspective, România esteurmată de Slovacia (33,3 puncte), Croaţia (26,8 puncte) şi Polonia(26,2 puncte).

În timp ce pentru un orizont de timp ce şase luni economiaRomâniei se sitează cel mai bine, starea actuală este evaluatăprintre cele mai slabe din regiune. Iindicele aferent a consemnat,însă o îmbunătăţire de patru puncte, la -48,7 puncte. România afăcut astfel schimb de locuri cu Ungaria, care a preluat ultimapoziţie, după o înrăutăţire de 12,1 puncte, la -53,1 puncte. Citi]imai mult despre perspectivele economiei României pentruurmătoarele 6 luni pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO