Eveniment

Peste 10.000 de protestatari în Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu

Peste 10.000 de protestatari în Timişoara, Cluj-Napoca...

Autor: Adriana Mit

02.02.2017, 19:28 147

Studenţii protestatarii din Timişoara au pancarte pe care scrie „Sesiunea asta, doar corupţii pică” sau „Ne pui pe tren ca să mergem în direcţia opusă”.

În Piaţa Victoriei, peste 5.000 de oameni strigă „Ruşine să vă fie”, „Abrogaţi şi plecaţi”.

Coloana de protestatari va pleca, la ora 20, pe traseul bulevardul Tache Ionescu – Piaţa Badea Cârţan – Prefectura Timiş, apoi se întorc în Piaţa Victoriei.

Peste 3.000 de persoane protestează joi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, acestea adunându-se în jurul orei 19.

Protestatarii au steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene şi scandează „Jos ordonanţa”, „Abrogare”, „Să vă fie frică studenţii se ridică”, „Nu cedăm”, „Clujul cere fără graţiere”, „Să vă fie frică, clujenii se ridică”.
Ei au afişe cu mesaje precum „Liviule, venim peste tine”, „Protest now, study later”, „Alegeri anticipate”, „În sesiunea asta, Guvernul pică”.

Peste 2.000 de protestatari s-au adunat, joi seara, în Piaţa Mare din Sibiu, lor alăturându-li-se un grup de studenţi, aceştia spunând că au venit să protesteze, deşi ar fi trebuit să se pregătească pentru examen.

Un grup de format din peste 300 de studenţi de la facultăţile din Sibiu s-a alăturat protestatarilor din Piaţa Mare a Sibiului, aceştia venind cu mesaje precum „Studenţii se ridică, Ordonanţa pică” şi purtând pancatre pe care scrie „Azi la protest, mâine la examen”.

Lucian, de la Facultatea de Drept din Sibiu a declarat corespondentului MEDIAFAX că a venit să protesteze pentru că îşi doreşte respectarea statului de drept.


„Îmi doresc ca în România să fie respectat statul de drept şi să profesez într-un sistem juridic independent”, a declarat Lucian.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO