Eveniment

Peste 124 de tone de articole pirotehnice confiscate într-o lună şi jumătate

Peste 124 de tone de articole pirotehnice confiscate...

Autor: Tiberiu Sabo

30.12.2023, 11:56 25

În cadrul acţiunii Pirotehnic, desfăşurată la nivel naţional, poliţiştii au confiscat articole pirotehnice în valoare de aproape 5,5 milioane de lei.

Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase desfăşoară acţiunea naţională Pirotehnic, pentru combaterea evenimentelor cauzate de nerespectarea reglementărilor privind deţinerea, comercializarea şi utilizarea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice, informează IGPR.

În perioada 14 noiembrie - 28 decembrie s-au confiscat peste 124 de tone de articole pirotehnice în valoare totală de 5.495.300 de lei, fiind întocmite 650 de dosare penale, pentru 749 de infracţiuni.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi acţiuni, în 26 decembrie poliţiştii din Alba au instituit sechestru asigurător în cadrul unui dosar penal pentru 1,282 milioane de lei, bani susceptibili a proveni din comercializarea ilegală de articole pirotehnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO