Eveniment

Peste 3.000 de timişoreni protestează. Pensionar: “Nu vând viitorul nepoţilor pe punctul de pensie"

Peste 3.000 de timişoreni protestează. Pensionar: “Nu...

Autor: Adriana Mit

04.02.2017, 19:26 123

La fel ca vineri seara, timişorenii şi-au dat întâlnire în şase cartiere din oraş, de unde au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De exemplu, din Calea Şagului au plecat peste 500 de persoane, printre care şi un bărbat aflat în cârje, care au străbătut o distanţă de aproximativ doi kilometri.

“Trebuie să facem ceva pentru ţara noastră, pentru binele ţării, pentru justiţie şi pentru copiii noştri, să fie aşa cum trebuie, o ţară liniştită şi să nu avem infractori printre noi. Trebuie să facem un efort, indiferent cum suntem, trebuie să mergem să salvăm ţara, să fie o ţară liniştită, nu cu hoţie, cu înşelători, nu e corect”, a spus Nicolae Dragomir, în vârstă de 48 de ani.

În Piaţa Victoriei, numărul manifestanţilor a ajuns la peste 3.000, în jurul orei 19.00. Aceştia ţin în mâini afişe cu mesaje precum “Ne jigniţi inteligenţa”, “Nesimţirea voastră a trezit România noastră” sau “Trebuie să fii nebun să te pui cu un popor al cărui desert preferat este coliva”.

De asemenea, un pensionar a venit cu o pancartă pe care scrie “Nu vând viitorul nepoţilor pentru punctul de pensie”.

“Am venit la protest pentru că din 1989 încoace toţi cei care sunt în fruntea ţării ne-au minţit şi nu mai vrem asta. Am ajuns la pensie, după 49 de ani de muncă, am o pensie de 150 de lei, dar nu mai vreau o mărire a punctului ca să poată să-mi scoată ochii dup-aia că mi-au dat ceva. Nu am nevoie, vreau dreptate şi pensionarii să se gândească că nu are rost ca viitorul copiilor noştri să îl riscăm pentru câţiva lei în plus de la ăştia. Aşa că, cu Dumnezeu înainte până la sfârşit”, a spus Dumitru Mocan, în vârstă de 67 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO