Eveniment

Peter Pal, secretarul personal al premierului Boc care a fost implicat într-un accident de circulaţie, conduce un BMW X3 dar câştigă 900 de lei pe lună

Peter Pal, secretarul personal al premierului Boc care a fost implicat într-un accident de circulaţie la volanul unui BMW X3, câştigă 900 de lei pe lună

Autor: Mediafax

27.12.2011, 12:25 2168

Pal Peter, consilier personal al premierului Emil Boc, a fost implicat, vineri seara, într-un accident auto pe raza localităţii Vâlcele, judeţul Cluj, maşina în care se afla intrând în coliziune cu un alt autoturism.

Consilierul a declarat că a fost implicat într-un accident rutier, după ce un şofer care circula cu viteză a pierdut controlul maşinii şi a intrat pe contrasens.

"Într-o curbă, din cauza vitezei, şoferul respectiv a pierdut controlul maşinii, a ajuns pe contrasens şi a intrat în mine", a spus consilierul.

Acesta era însoţit în maşină de încă o persoană. Toate persoanele implicate în accident au suferit mici contuzii care nu necesită îngrijiri medicale.

Surse oficiale au declarat că premierul Emil Boc, aflat tot în judeţul Cluj pentru a petrece Crăciunul, a fost informat telefonic despre acest accident.

Pal Peter a lucrat timp de mai mulţi ani pentru Emil Boc, iar în 2009 a fost angajat la Palatul Victoria ca şi consilier personal al premierului.

"Accidentul a avut loc pe DN1 E60. Florin G., de 37 de ani, conducea un autoturism în direcţia Cluj-Napoca spre Turda şi a pierdut controlul volanului intrând pe contrasens. Aici a lovit autoturismul condus de Pal P. (Pal Peter, consilierul personal al premierului Emil Boc - n.r.), aflat pe banda a doua, apoi a acroşat un al treilea autoturism aflat pe prima bandă. În urma accidentului, a fost rănit grav Florin G., conducătorul autoturismului care a produs accidentul şi au fost răniţi uşor conducătorul autoturismului de pe banda doi ( Pal Peter - n.r.) şi un pasager din acest autoturism. În urma testării cu aparatul etilotest a lui Florin G. a rezultat o alcoolemie de 0,24 la mie alcool pur în aerul expirat, acesta fiind dus la IML Cluj pentru prelevarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei", a spus Alma Bruha-Brehariu.

Conform declaraţiei de avere publicată pe site-ul guvernului, Peter Pal are un salariu de 900 de lei/lună. În declaraţia de avere a consilierului nu este trecută nicio maşină.

Alina Bădulescu, de la departamentul purtătorului de cuvânt al premierului, a declarat că maşina nu apare în declaraţia de avere pentru că "nu este a dânsului. Mergea cu acea maşină, dar nu este a lui".

Alina Bădulescu a spus că nu ştie cui îi aparţine maşina cu care circula Peter Pal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels