Eveniment

Petrolsub pleaca din ringul Bursei

29.09.2005, 19:09 16

Rafinaria Petrolsub Balc va fi retrasa de la cota Bursei de Valori, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat hotararea Consiliului Bursei de delistare a societatii. Actiunile Petrolsub vor fi tranzactionate in continuare pe piata valorilor mobiliare necotate care utilizeaza sistemul tehnic al BVB.

Petrolsub este singurul emitent de la Bursa de Valori care nu a transmis pana in prezent nici o raportare financiara pentru 2004, conform CNVM. Petrolsub Balc a intrat in reorganizare juridica la inceputul acestei luni, la cererea Directiei Generale a Finantelor Publice Bihor care are de recuperat datorii restante la bugetul de stat in valoare de 6,9 milioane de lei (aproape 2 milioane de euro). Petrolsub a fost inchisa la 1 aprilie, data la care a incetat contractul de administrare speciala pe care Petrom l-a avut timp de trei ani cu rafinaria si la care conducerea numita de Petrom si-a prezentat demisia. Potrivit datelor disponibile la BVB, principalii actionari ai Petrolsub sunt firmele Eurohouse Bucuresti si Fertinvest Insulele Virgine, care detin impreuna 43,65% din actiuni, si Euro Trading Chemicals Bucuresti, cu 7,55%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO