Eveniment

Polus Center revine

10.02.2005, 00:00 17





Compania Polus Transilvania, membra a grupului ungar TriGranit Development Corporation, a anuntat reluarea investitiei Polus Center Cluj. Estimata la 140 de milioane de euro, constructia acestui complex comercial de 82.000 de metri patrati va incepe in luna mai, perioada de executie a intregului proiect fiind de 18 luni. "Polus Center Cluj va fi o constructie in stil american, un monovolum cu un singur nivel, intins pe toata suprafata construita", a declarat pentru ZF Transilvania, Arpad Paskany, asociat al firmei Polus Transilvania. Conform declaratiilor lui Paskany, Polus Center Cluj va deveni functional in septembrie-octombrie 2006.



"Proiectul este in proportie de 95% finalizat. Am obtinut toate cele 25 de avize de urbanism si suntem in faza in care se lucreaza pe proiectul de executie, urmand sa-l depunem pentru a obtine autorizatia de constructie", a mai spus Paskany. Terenul, cu o suprafata de 34,7 hectare se afla in proprietatea Polus Transilvania din 1998, insa proiectul a fost blocat in cateva randuri de catre fosta administratie clujeana.



Complexul va avea un hipermarket, unitati comerciale de tip magazine de mobila si amenajari interioare, doua magazine de electronice si electrocasnice, un fast-food, precum si un multiplex alcatuit din cinematografe si sali multimedia.



"Clujul, pe langa faptul ca este capitala Transilvaniei, este si un punct de trafic foarte important, la o distanta de numai 120 de km aflandu-se cinci orase resedinta de judet. Traficul spre partea de vest a tarii va trece prin fata acestui centru comercial" motiveaza Paskany decizia de a investi la Cluj.



Omul de afaceri clujean explica procedura folosita de grupul maghiar in demararea oricarei investitii. "Pentru fiecare proiect de acest gen se creaza o societate distincta pentru a asigura rentabilitatea afacerii, pentru a gestiona mai bine costurile si veniturile pe fiecare proiect in parte", explica Paskany, care spune ca procedura a fost folosita si in cazul investitiei anuntate la complexul Esplanada din Bucuresti. In cazul firmei Polus Transilvania, actiunile sunt impartite intre TriGranit care detine un pachet majoritar de 87% si omul de afaceri clujean Arpad Paskany care detine 13% din actiunile firmei.



TriGranit Development Corporation este una dintre cele mai importante companii imobiliare din Europa Centrala si de Est, cu proiecte imobiliare de peste 600 de miliarde de euro pana in prezent. Grupul a castigat si licitatia pentru realizarea a proiectului Esplanada, a carui valoare va depasi un miliard de euro.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO