Eveniment

Poşta va contesta în instanţă amenda de 24 milioane de euro dată de Consiliul Concurenţei

Poşta va contesta în instanţă amenda de 24 milioane de euro dată de Consiliului Concurenţei

Autor: Mirabela Tiron

20.12.2010, 17:21 29

Poşta va contesta în instanţă decizia Consiliului Concurenţei,care a anunţat vineri că va amenda operatorul naţional de serviciipoştale cu 24 de milioane de euro pentru abuz de poziţiedominantă.

"Poşta găseşte decizia anunţată de către Consiliul Concurenţei,vca fiind nejustificată şi luată în baza unui raport deinvestigaţie incomplet, motiv pentru care o va contesta îninstanţă", au transmis oficialii Postei. Concluziile din raportulConsiliului Concurenţei nu sunt în concordanşă cu abordareacomunitară în ceea ce priveşte tratamentul discriminatoriu de preţ,au mai precizat oficialii Poştei. Oficialii Consiliului au anunţatcă vor amenda Poşta cu 24 de mil. de euro pentru că a încălcatlegea prin abuz de poziţie dominantă şi politica de acordare dereduceri tarifare preferenţiale către tipografia Infopress Group,pentru care Poşta expediază materialele publicitare tipărite dar şitrimiterile de corespondenţă comercială.

"Nu este vorba de un comportament abuziv ci de un comportamentconcurenţial normal, iar analiza efectuată în legătură cuîncălcarea art. 6 (aplicarea, în privinţa partenerilor comerciali,a unor condiţii inegale la prestaţii echivalente, provocând înacest fel, unora dintre ei, un dezavantaj în poziţiaconcurenţială-n.red) este neconformă cu jurisprudenţa comunitară",au transmis oficialii Poştei.

Referitor la acuzaţiile legate de acordarea de tratamentepreferenţiale, Poşta Română menţionează faptul că aplicareadiscount-ului de 37,5% a fost condiţionat de efectuarea unui volumanual de 36 milioane de trimiteri. Mai mult, oficialii companieisusţin că autransmis o ofertă similară marilor emitenţi detrimiteri de publicitate prin poştă, ofertă respinsă de cătreaceştia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels