Eveniment

Predare de stafeta APAPS - AVAS

04.05.2004, 00:00 94



Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) trebuie sa adopte o atitudine mult mai dura, bazata pe reguli mai stricte, in procesul de postprivatizare, pentru a rezolva problemele determinate de unele privatizari, a declarat ieri premierul Adrian Nastase, cu ocazia instalarii in functie a presedintelui AVAS, Mircea Ursache.



"In urma privatizarii, au aparut foarte multe rani care trebuie bandajate acum de AVAS. Trebuie sa recunoastem ca asteptarile legate de unele privatizari nu au fost implinite. AVAS trebuie sa adopte o atitudine mult mai dura si sa stabileasca reguli mai stricte", a spus Nastase.



Premierul a aratat ca multe dintre problemele aparute au fost determinate de faptul ca procesul de privatizare a reprezentat, in anii anteriori, mai mult un test prin care autoritatile trebuiau sa isi demonstreze hotararea de a aplica reformele economice si in care criteriile economice si eficienta contau mai putin. Nastase i-a multumit fostului presedinte APAPS, Ovidiu Musetescu, pentru activitatea prestata, aratand ca acesta a ocupat o pozitie "inconfortabila" in Executiv, asupra careia "s-a tras din toate pozitiile", scurtele sale interventii din sedintele de Guvern declansand lungi dezbateri legate de problemele existente. Musetescu a afirmat, la randul sau, ca nici fostul Fond al Proprietatii de Stat si nici APAPS nu au fost institutii "prea iubite".



De la 1 mai, a luat fiinta Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului prin comasarea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare cu Autoritatea pentru Privatizare. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO