Eveniment

Pregatiri pentru al cincilea mall din Cluj

22.09.2008, 21:00 38

 

Compania Nervia Consulting, filiala din Romania a companiei spaniole Nervia Consultores, a anuntat ca intentioneaza sa dezvolte un proiect imobiliar in Cluj in urma unei investitii estimate la aproximativ 200 de milioane de euro.
Proiectul va cuprinde cladiri de birouri, hoteluri si un complex comercial in zona Aurel Vlaicu din Cluj - Napoca, la iesirea spre Dej, unde compania detine un teren de 5 hectare.
Initial, Nervia a dorit sa demareze proiectul in 2006, insa acesta a fost intarziat deoarece compania a pierdut dreptul de concesiune a terenului.
"In anul 2006 am participat la licitatia pentru terenul din Aurel Vlaicu impreuna cu firma Build Corp din Iasi, am castigat licitatia, insa Consiliul Local Cluj-Napoca ne-a interzis dreptul de a concesiona terenul. Saptamana trecuta am castigat procesul cu Primaria Cluj, sentinta Curtii de Apel fiind acum irevocabila si definitiva", a declarat pentru ZF Transilvania Adam Ambrus, reprezentantul Nervia pe piata locala. Potrivit omului de afaceri, in perioada urmatoare de timp se va discuta noua varianta de proiect, care va include cel mai probabil si cladiri de birouri, hoteluri si spatii comerciale pe o suprafata totala construibila de 400.000 mp.
"Suntem nevoiti sa renuntam la proiectul initial care prevedea doar constructia unui centru comercial de tip mall din cauza faptului ca in prezent Clujul beneficiaza de doua astfel de centre comerciale, fiind totodata anuntata demararea altor doua astfel de proiecte. In momentul de fata consider ca mai este loc pe piata clujeana de un proiect care sa includa si spatii de birouri si hoteluri", spune Ambrus. In momentul de fata in Cluj-Napoca functioneaza doua malluri - Iulius Mall si Polus Center - care au fost lansate pe piata la finele anului trecut.
Proiectul Iulius Mall, dezvoltat de compania Iulius Group, are o valoare totala de aproximativ 60 de milioane de euro si are o suprafata desfasurata de 92.000 de metri patrati. Polus Center a fost dezvoltat de TriGranit Development Corporation, investitia in acest proiect fiind de aproximativ 140 de milioane de euro. Anul trecut, TriGranit Holding a vandut complexul fondului austriac de investitii Immoeast, valoarea tranzactiei fiind de 210 milioane de euro. Polus Center are o suprafata totala de 140.000 de metri patrati din care 82.000 de metri patrati construiti.
Pana in prezent, compania Nervia a investit peste 11 mil. euro in realizarea Parcului Industrial Apahida, banii provenind 80% din surse proprii, iar restul din credite bancare. Potrivit lui Ambrus, parcul industrial din Apahida va genera investitii de 300-350 de milioane de euro odata cu ocuparea totala a acestuia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO