Eveniment

Premierul Boc le cere din nou ministrilor sa reduca numarul de angajati cu 25%

09.06.2010, 23:00 30

Salariile soferilor, ale secretarelor si ale altor angajati dinministere vor fi uniformizate, iar, intr-o saptamana, ministrii vatrebui sa vina cu un plan de reducere a posturilor din institutiilepe care le conduc cu 25%.

In sedinta de ieri a Guvernului, premierul Emil Boc le-a cerutministrilor ca, saptamana viitoare, sa prezinte o schema dereorganizare a ministerelor cu un numar mai mic de secretari destat si cu o reducere de personal de 25%. De asemenea, agentiiledin subordinea ministerelor ar urma sa fie si ele reduse.

Nu este pentru prima data cand premierul cere ministrilor astfelde lucruri fara ca si ceva sa se schimbe fundamental. Vizibil esteinsa faptul ca, an de an, schemele ministerelor s-au umflat - depilda, intre 2005 si 2009, numarul angajatilor MinisteruluiAgriculturii a crescut cu 66%, cei ai Ministerului Administratieisi Internelor cu 50% si cei ai Ministerului Finantelor cu 25%.Acum, toate ministerele ar trebui sa taie 25% din posturi, potrivitpremierului. De asemenea, salariile angajatilor din ministere arurma sa fie echivalate la nivelul intregii structuri guvernamentalesi sa nu mai existe discrepante intre salariati cu aceeasi pozitieierarhica si aceleasi conditii de munca.

Institutiile statului au inceput sa publice, saptamana trecuta,salariile angajatilor, situatie care a scos la iveala discrepantemajore intre salarii - la Ministerul Finantelor sunt soferi carecastiga 4.000 de lei lunar, in vreme ce in alte ministere un sofercastiga 1.200 de lei lunar. La Ministerul Sanatatii, o liftieraajunge sa castige si de trei ori cat un medic rezident, in vremece, in aproape toate ministerele, exista subalterni care castigamai bine decat ministrii.

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax, uniiministri au reclamat in Guvern ca functionari din subordine, precumsoferi, secretare si alti angajati, vor sa plece la alte ministereunde au vazut ca se castiga mai bine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO