Eveniment

Premierul Cioloş a prezentat în Parlament „starea economiei“, dar PSD susţine că nu a înţeles păsăreasca tehnocrată

Premierul Cioloş a prezentat în Parlament „starea...
20.09.2016, 00:04 331

Premierul Dacian Cioloş a susţinut ieri în faţa Parlamentului că România a avut o creştere economică bună în acest an, dar că mai importantă este înscrierea acesteia într-un trend ascendent: 

„Avem o creştere economică bună (...). Cred că mai important decât creşterea pe care o înregistrăm în acest an este să putem demonstra că ne-am înscris pe un trend ascendent, pe o soluţie pozitivă a creşterii economice în timp“.

El a ţinut să mai precizeze că numărul de salariaţi din România a crescut în primul semestru al acestui an cu 152.000 şi că există o tendinţă de scădere a şomajului la 6,3% în acest prim semestru faţă de 6,8% în primul semestru al anului trecut.

El a mai spus că, în condiţiile în care bugetul pe anul 2016 a fost unul cu o marjă de manevră limitată, guvernul şi-a propus ca obiectiv „o gestionare înţeleaptă a acestuia pentru a asigura un bun echilibru, o bună balanţă între cheltuieli şi venituri“.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a criticat însă discursul premierului spunând că expunerea făcută de şeful guvenrului nu reprezintă situaţia reală a economiei româneşti şi că Cioloş nu a vorbit româneşte, ci „limba tehnocraţilor“.

În replică premierul a susţinut că nu vrea să înveţe „limba română a demagogiei, a populismului” şi că actuala creştere economică nu s-a văzut încă în buzunarele românilor, însă PSD este deranjat pentru că nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice. ZF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO