Eveniment

Premierul Dăncilă, după întâlnirea cu Iohannis: Consultările nu înseamnă să încerci să formezi o majoritate ca să dai jos Guvernul

Premierul Dăncilă, după întâlnirea cu Iohannis:...

Autor: Departamentul Politic

05.06.2019, 15:13 243

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, referitor la discuţiile de la Cotroceni, că acestea nu sunt pentru formarea unei alte majorităţi pentru a înlocui Guvernul. Ea i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că nu trebuie să aibă atacuri permanente la PSD, ci să respecte Constituţia.

„În cadrul Biroului Permanent de astăzi am vorbit despre mandatul cu care vom merge la consultările cu preşedintele României, am discutat despre dialogul pe care l-am avut cu reprezentanţii Comisiei Europene dar şi cu preşedintele socialiştilor europeni de la Bruxelles, am desemnat purtătorul de cuvânt al partidului şi am luat act de demisia trezorierului partidului. Am discutat despre Congres, despre faptul că în CEx pe care îl vom avea vineri, fiecare va veni cu o dată pentru congres, o dată argumentată, astfel încât să luăm cea mai bună decizie, decizie care bineînţeles va fi stabilită prin vot. Aşa cum am menţionat încă de la preluarea mandatului de preşedinte interimar al PSD vreau ca toate deciziile să fie discutate în forurile statutare ale partidului, astfel încât fiecare să ne spunem punctul de vedere, iar decizia finală bineînţeles aparţine majorităţii”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul BPN al PSD.

Premierul a adăugat că discuţiile de la Cotroceni ar trebui să aibă scopul de a găsi un consens între partide şi nu încercarea de a forma o majoritate care să dărâme Guvernul.

„PSD a înţeles foarte bine rezultatul votului. Am spus că nu o să mai vorbim de justiţie. Nu am dat şi nici nu se vor da ordonanţe de urgenţă pe coduri, cum a fost făcut în Guvernul Cioloş. Avem foarte mare deschidere a aaduce echilibru şi consens în socuietate. Toată lumea trebuie să înţeleagă că trebuie respectată Constituţia României. Consultările de la Cotroceni presupun să ajungem la un punct de vedere comun cu toate partidele. Îi transmit preşedintelui României că e important ca şi dânsul să fie un exemplu în respectarea Constituţiei. Ca să mergi la consultări nu înseamnă să încerci să formezi o majoritate pentru a da la o parte Guvernul României. Asta nu se încadrează în prevederile Constituţiei. Cred că atacurile permanente la PSD nu trebuie să le aibă Preşedintele României. El trebuie să se adreseze tuturor românilor, indiferent de opţiunea lor politică. Eu când sunt premier sunt al tuturor românilor”, a completat preşedintele interimar al PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO