Eveniment

Presedintele ANT cere legalizarea bacsisului

18.02.2005, 00:00 14



Auritatea Nationala pentru Turism (ANT) va propune, in cursul acestui an, legalizarea bacsisului acordat angajatilor din sectorul hotelier si de restaurante, modalitatea de aplicare a acestei masuri urmand sa fie stabilita impreuna cu Ministerul Finantelor Publice.



"Toata lumea vorbeste de spaga, de comision, cat lasam ospatarului. Bacsisul este legalizat in alte tari europene. Dorim sa incurajam angajatii din turism sa isi faca treaba in asa fel incat clientul sa fie multumit, stiind ca pot primi legal bacsis", a declarat ieri presedintele ANT, Sorin Marius Crivtonencu.



Propunerea nu s-a bucurat insa de mare trecere la Ministerul Finantelor, ministrul de resort Ionut Popescu declarand ieri ca acest proiect nu reprezinta o prioritate pentru situatia economica actuala. Crivtonencu a mai spus ca Autoritatea nu este interesata de dezvoltarea sau promovarea proiectului Dracula Park. "In activitatea ANT, nu veti vedea proiecte de parcuri sau programe prin care sa se spele bani sau sa se faca imagine", a adaugat Crivtonencu. El a precizat insa ca a avut discutii cu autoritatile locale din Brasov, care s-au aratat interesate de acest proiect.



"Daca Consiliul Judetean Brasov este interesat de un Dracula Park in zona Rasnov-Bran nu avem de ce ne opune. Dar nu vom investi", a afirmat Crivtonencu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels