Eveniment

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu: Le urez la mulţi ani tuturor Icarilor care slujesc zborul românesc

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu: Le...

Autor: Diana Grigore

20.07.2019, 18:38 73

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Zilei Aviaţiei, urându-le la mulţi ani celor care slujesc zborul românesc. El a amintit că tot în această perioadă sărbătorim 50 de ani de când primul om a ajuns pe lună.

„O zi de excepţie azi: nu doar că e ziua unui mare sfânt, Prorocul Ilie Tesviteanul, prilej pentru a le ura tuturor românilor care îi poartă numele un călduros -La mulţi ani!-, dar e şi Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. A acelor oameni bravi care au cucerit cerul şi care, nu o dată, şi-au vărsat şi sângele, acolo sus, luptând pentru apărarea patriei în cele două războaie mondiale. Tuturor Icarilor care slujesc zborul românesc le urez -La mulţi an-”, şi-mi exprim recunoştinţa veşnică faţă de cei care nu mai sunt printre noi”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Preşedintele Senatului a amintit că au trecut 50 de ani de cânt primul om a ajuns pe lună.

„Şi mai menţionez că, tot azi, e o altă mare aniversare. Îmi vine greu să cred că a trecut o jumătate de secol de când Omul a ajuns pe Lună. A fost un eveniment care ne-a făcut să ne simţim cu adevărat măreţi, ca specie, care ne-a făcut să simţim că suntem destinaţi unor lucruri accesibile, cândva, doar imaginaţiei. Noi, românii, am fost singura ţară comunistă care a transmis în direct aselenizarea şi am urmărit-o, cu sufletul la gură, culmea ironiei, la televizoarele noastre sovietice. Să le mulţumim încă o dată acelor adevăraţi eroi pe nume Neil Armstrong, Edward -Buzz- Aldrin şi Michael Collins, care, acum 50 de ani, au ajuns pe Lună, pentru că ne-au arătat că visele pot deveni realitate”, a susţinut Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO