Eveniment

Prima rectificare bugetară, în iulie-august

Autor: Mediafax

20.04.2011, 15:53 111

Guvernul şi-a anunţat intenţia de a efectua prima rectificarebugetară din acest an în semestrul II, în perioada vacanţeiparlamentare, elaborând deja proiectul de lege prin care solicităacordul Parlamentului pentru modificarea schemei alocaţiilorbugetare.

Vacanţa parlamentară esteprogramată pentru intervalul iulie-august 2011.

Proiectul de lege privindabilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în perioada vacanţeiparlamentare, prezentat luni de către Departamentul pentru Relaţiacu Parlamentul, prevede temele generale pentru care Executivulintenţionează să emită astfel de acte normative, printre care seaflă şi rectificarea bugetului de stat şi a bugetului de asigurărisociale de stat pe 2011.

Pe listă mai figurează, printrealtele, modificarea Codului de procedură fiscală, a Legii 30/1991privind organizarea şi funcţionarea controlului financiar şi aGărzii financiare, a Legii 36/2008 privind privatizarea AutomobileCraiova, a OU 18/2008 privind reorganizarea utilizării spectruluiradio în banda de frecvenţe 3600-3800 Mhz, precum şi reglementăriprivind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice îndomeniile apărării si securităţii.

Gheorghe Gherghina, secretar destat în Ministerul Finanţelor, a anunţat recent că Guvernul vaefectua, la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august, primarectificare a bugetului din acest an.

"Vom face o analiză exactă cu ces-a întâmplat în primul semestru şi vom reaşeza cifrele. Pe total,aşa cum arată cifrele acum, nu avem o problemă cu cheltuielile depersonal pe 2011", a spus Gherghina.

Potrivit acestuia, rectificareabugetară va fi operată cel mai devreme la 25 iulie, după ce vor ficunoscute exact datele financiare ale primului semestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO