Eveniment

Primarul suspendat din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, cere să fie eliberat sub control judiciar

Autor: Mediafax

29.11.2011, 12:07 120

Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, solicită să fie eliberat sub control judiciar, cererea fiind depusă, marţi, la Curtea de Apel Cluj.

Avocaţii lui Sorin Apostu au depus, marţi, la Curtea de Apel Cluj o cerere de eliberare sub control judiciar.

Cererea va fi judecată în 5 decembrie.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă ICCJ le-a respins solicitările.

Primarul Sorin Apostu a fost suspendat din funcţie după ce prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a emis, vineri, un ordin în acest sens.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO