Eveniment

Primii peşti morţi în Dunăre, în urma deversării de reziduuri chimice în Ungaria

07.10.2010, 20:04 52

Fluxul toxic provocat de un accident industrial în Ungaria aînceput să afecteze ecosistemul cursului principal al Dunării, undemai mulţi peşti morţi au fost observaţi, a declarat joi şefulregional al serviciilor de luptă împotriva catastrofelor, TiborDobson, scrie Mediafax.

"Pot confirma că am constatat pierderi de peşti sporadice, esteadevărat (...), pe cursul principal al Dunării", a afirmatDobson.

"Peştii morţi au fost observaţi acolo unde (râul) Raab se varsăîn Dunăre. Ei nu rezistă la un PH de 9,1", a adăugat oficialul.Nivelul alcalin normal este de 8, pe o scară de până la 14.

Fluxul toxic provocat de noroiul roşu în urma unui accidentindustrial produs la o uzină de aluminiu din vestul Ungariei aajuns joi dimineaţă în Dunăre, al doilea fluviu din Europa dupăVolga. Citiţi mai mult despre primii peşti morţi în Dunăre, în urma deversării de reziduurichimice în Ungaria pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO