Eveniment

Primul ”test” internaţional al premierului: Tudose se va întâlni cu Tusk, Tajani şi Juncker, în prima sa vizită externă

Primul ”test” internaţional al premierului: Tudose...

Autor: Gabriel Pecheanu

10.07.2017, 15:57 61

De asemenea, premierul va mai avea întrevederi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.

"Este prima mea vizită la Bruxelles în calitate de prim-ministru, temeinic pregătită din punct de vedere tehnic. Vreau să transmit mesajul că România este un partener serios, care îşi va respecta toate angajamentele asumate anterior. Ne dorim o colaborare foarte bună în relaţia cu Uniunea Europeană, aşa cum ne-am angajat, de altfel, şi prin Programul de Guvernare. Suntem pregătiţi să creştem calitativ prezenţa României la nivelul instituţiilor europene şi să contribuim la consolidarea proiectului european, inclusiv din perspectiva responsabilităţii pe care ne-o vom asuma în primul semestru al anului 2019, în primul mandat românesc la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene", a declarat premierul, citat într-un comunicat al Executivului.

Tudose va fi însoţit de ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO